Heeft u een vraag?

Gratis advies
Voor 15:00 besteld? Morgen in huis! Bestelling op rekening Vanaf €50,- GRATIS verzending Gratis advies!

Home » Wat is lamineren?

Wat is lamineren?

Hier vindt u een beschrijving over de betekenis van “lamineren”.

Lamineren is het in lagen aanbrengen van glasmatten/glasweefsels die doordrenkt worden met een polyester- of epoxyhars. De matten/weefsels dienen als versterkingsmateriaal voor het laminaat. Zonder deze versterkingen is het niet mogelijk om een sterk laminaat of een waterdichte vijver te maken.

Polyester lamineerharsen zijn twee componenten producten die gebruikt worden voor het maken van vormstukken, het aanbrengen van bekledingen, reparaties enz. Er zijn veel toepassingsmogelijkheden met polyesterhars. Het grote voordeel van polyester is dat het (in combinatie met een versterkingsmateriaal zoals bijv. glasmatten) zeer sterk is, in alle vormen toe te passen en dat het weinig onderhoud vergt. Daar komt bij dat het gemakkelijk zelf te verwerken is.

Een polyesterlaminaat wordt verstevigd met behulp van bijvoorbeeld matten van glasvezels, ook wel glasmatten genoemd. Deze Chopped Strands Mat (CSM) zijn matten van losse glasvezels in willekeurige richtingen die bij elkaar worden gehouden door een bindmiddel. Er zijn twee soorten binders/matten, een poedergebonden- en een emulsiegebonden mat. De poedergebonden mat lost snel op in de polyesterhars en valt uiteen.

De glasmatten zijn er in diverse diktes wat in gram per m2 wordt aangegeven.

De in onze dokumentaties – handleidingen – beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.