Heeft u een vraag?

Gratis advies
Voor 15:00 besteld? Morgen in huis! Bestelling op rekening Vanaf €50,- GRATIS verzending Gratis advies!

Home » Vloeren coaten

In deze beschrijving geven wij u advies over de eventueel te gebruiken produkten voor het coaten van uw vloer. Deze produkten kunt u o.a. via deze webwinkel bestellen.

1.      Voor het verzegelen en verfraaien van vloeren zijn diverse produkten verkrijgbaar. Voor vormvaste vloeren zoals betonvloeren (kelders, balkons, garages enz.) kan onze gekleurde Epoxy Rolcoating Hoogglans 10/550 worden gebruikt (zie tab: epoxy of vloerencoating).

Epoxy Rolcoating Hoogglans gekleurd is een twee komponenten vloerencoating op epoxybasis. De coating is leverbaar in alle RAL kleuren, Sikkens kleuren en NCS kleuren. Het is oplosmiddelvrij en streeploos aan te brengen. Vloeren krijgen een gekleurd en glanzend uiterlijk en zijn na behandeling geschikt voor licht transport verkeer, zware loop belasting en licht industriele toepassingen. De vloer is gemakkelijk te reinigen.

VERWERKING: A + B komponenten grondig mechanisch mengen. Opbrengen bij een vloertemperatuur van minimaal 15 C. Aanbrengen met een nylonrollor.  

UITHARDING:
Verwerkingstijd: ca. 25 minuten bij 23 C.

VERBRUIK:    
Het verbruik per m2 wordt bepaald door o.a. de ondergrond. Gemiddeld is het verbruik 600 gram/m2
Wat u eventueel nog nodig heeft:
·    Epoxy Rolcoating A + B komponent
·    Nylonrollers
.    Methyleenchloride of Aceton
.    Emmers 5 liter  503/5
.    Vinyl handschoenen 585/V
.    3M Dampmasker 6300
.    3M Gas- dampfilters 506/3M 6055 A2
.    Veiligheidsbril

2.      Voor het verzegelen en verfraaien van vloeren zijn diverse produkten verkrijgbaar. Voor betonvloeren (kelders, balkons, garages enz.), houten ondergronden zoals spaanderplaat, meubelplaat, hardhout of parket en als deklaag op schepen en voor het impregneren van muren wordt regelmatig onze Polyurethaanhars 45/MC1 gebruikt (zie tab: polyurethaan).

Flexicoat Polyurethaanhars 45/MC1 is een één komponent polyurethaansysteem (38%ig in Xyleen/Methoxypropylacetat, 38XMPAC). Uitharding van dit product vindt plaats onder invloed van de vochtigheid in de lucht. 45/MC1 heeft een snelle uitharding, een zeer hoge glans en een hoge slagvastheid. Het product heeft een goede chemicaliënbestendigheid en een uitstekende hechting op diverse ondergronden.

De hars wordt zonder toevoeging van een harder e.d. aangebracht.

Polyurethaanhars 45/MC1 wordt op ruime schaal toegepast voor industriële toepassingen, zoals vloerverzegeling en impregnering van vochtige muren, vooral in kelders, garages e.d. Het product is bij uitstek geschikt voor het stofvrij maken van garagevloeren,  bijkeukens, magazijnen enz. De mogelijkheid  tot inkleuring met pigmentpasta’s verleent aan de behandelde ondergrond een kleurige verfraaiing. Ongekleurd toegepast is FLEXICOAT 45/MC1 een zeer slijtvaste en hoogglanzende parketlak, een goede lak voor diverse houten materialen.
Verder kan op basis van 45/MC1 een antisliplaag worden aangebracht op vele soorten ondergronden. Voor het opvullen van gaten en scheuren in muren en vloeren kan met 45/MC1 een reparatiemassa worden samengesteld.

VERWERKING:   
FLEXICOAT Polyurethaanhars 45/MC1 kan in vele gevallen bij kamertemperatuur (23°C.) onverdund aangebracht worden als  b.v. parketlak met een kwast, roller, spuit, bezem e.d. Op zeer dichte ondergronden zoals spiegelbeton, is het aanbevolen om het product met 20-25% te verdunnen, zodat het  goed in de ondergrond kan trekken.

Ook als toepassing op poreuze materialen dient het product verdunt te worden b.v. 1 op 1 met FLEXICOAT Polyurethaanhars verdunner. Deze laag dient dan als grondlaag. Alle ondergronden dienen vrij te zijn van vet, olie, teer en verf. Poriën in het oppervlak mogen niet gevuld zijn met water.

UITHARDING:
Stofdroog: ca. 40 minuten
Kleefvrij: ca. 180 minuten
Mechanisch belastbaar: ca. 24 uur
Volledige doorhading: ca. 7 dagen

VERBRUIK:    
Het verbruik per m2 wordt bepaald door o.a. de ondergrond. Op zeer poreuze ondergronden dient men 2 grondlagen aan te brengen, terwijl op ondergronden zoals hardhout en parket volstaan kan worden met 2 lagen onverdund.

Men rekent per m2 een verbruik van ca. 200-300 gram/m2, wat dus inhoud dat voor zeer poreuze ondergronden gewerkt kan worden met 4 x 200-300 gram/m2 en op b.v. hardhout, parket met 2 x 200-300 gram/m2. Ook op betonvloeren met afstrijklaag zijn 2 lagen meestal voldoende (afhankelijk van de belasting van de vloer).
Wat u eventueel nog nodig heeft:
·    Polyurethaanhars 45/MC1
·    Polyesterkwast plat 523
·    Mohairroller DHZ 18 cm. met beugel 530/D180
.    Methyleenchloride of Aceton
.    Emmers 5 liter  503/5
.    Vinyl handschoenen 585/V
.    3M Dampmasker 6300
.    3M Gas- dampfilters 506/3M 6055 A2
.    Veiligheidsbril

 
3.    Voor het maken van een vlakke en strakke, naadloze gietvloer wordt onze Polyurethaan Gietmassa 60/MC10 (zie tab. polyurethaan) gebruikt. Deze vloeren zijn geschikt voor bijna iedere ruimte, zoals in woningen, kantoren, bedrijfsruimtes, winkels, showrooms, garages, badkamers enz. De gietmassa is goed bestand tegen vele chemicalien, vetten en olien, reinigings- en ontsmettingsmiddelen.

TOEPASSING:
Kunststofvloeren op beton en asfalt.
Kunststofvloeren op licht verende ondergrond, zoals multiplex, spaanplaat enz.
Corrosiewerende en chemisch bestendige coating voor plaatstaal
Gietmassa voor electo-inkapselingen
Verlijmingsmassa voor beton, steen, hout, metaal, PS en Polyurethaan schuimplaten.

VERWERKING:
Polyurethaan-Gietmassa 60/MC10  homogeen mengen met een boormachine met mengpropeller (90 mm). Mengverhouding 4 gew. delen komp. A op 1 deel komp. B.

Verwerkingstijd 30 tot 40 minuten bij 20 °C.

Bij toepassing op vloeren moet de ondergrond schoon, droog en vetvrij zijn. Betonvloeren moeten minimaal 30 dagen oud zijn en mogen geen cementhuid bevatten of zijn afgestrooid met korund of andere harde materialen. Massa uitgieten in een dikte van 1 tot 1,5 kg/m2 en verdelen met een getande spatel. De massa is zelfegaliserend.

·  Op betonvloeren hechtlaag Hechtprimer 318 PU vereist. Wachttijd 4 tot 6 uren.

·  Op houten vloeren (multiplex of spaanplaat) hechtlaag Hechtprimer 318 PU nodig. Eenmaal hechtprimer 318 PU aanbrengen in de namiddag en de volgende morgen Polyurethaan-Gietmassa 60/MC10 aanbrengen. Op sterk zuigende houten vloeren kan 2 x Hechtprimer 318 PU nodig zijn.

·  Op asfaltvloeren direct Polyurethaan-Gietmassa 60/MC10  aanbrengen!

Anti-slip: extra stroefheid is te realiseren door het natte produkt te bestrooien met kwartszand of carborundum.
Minimale verwerkingstemperatuur: ca. 5 °C.
De gebruikte gereedschappen kunnen gereinigd worden met aceton (zeer brandbaar) of methyleenchloride.

 
Voor verdere informatie over de genoemde produkten zie de desbetreffende handleidingen en veiligheidsbladen van deze materialen. Deze kunt u via het contactformulier aanvragen of vinden onder de tab “Handleidingen”.

De in onze dokumentaties – handleidingen – beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.