Heeft u een vraag?

Gratis advies
Voor 15:00 besteld? Morgen in huis! Bestelling op rekening Vanaf €50,- GRATIS verzending Gratis advies!

Home » Verschil tussen glasmat en glasweefsel

Verschil tussen glasmat en glasweefsel

In gesprekken over kunststofmaterialen worden de begrippen glasmat en glasweefsel
nogal eens door elkaar gehaald. Het is lang niet iedereen precies duidelijk wat het verschil is en in welke situaties je gebruik moet maken van de glasmat of het –weefsel. De glasmat bestaat uit vele korte stukjes glasvezel, die kris-kras door en over elkaar zijn aangebracht en bij elkaar gehouden worden door een soort lijm. Hij wordt voornamelijk gebruikt
wanneer u werkt met polyesterhars, omdat de lijm die de vezels bij elkaar houdt hierin uitstekend oplost. Nadeel is misschien dat het met glasmat versterkte oppervlak na de uitharding veelal wat ruwer is en er dus meer geschuurd en geplamuurd dient te worden.

Met glasweefsel creëert u een gladder oppervlak, waardoor het bijvoorbeeld zeer geschikt is voor het bekleden van een scheepsromp. Het weefsel is opgebouwd uit glasvezelgarens
die, net als textiel, in verschillende patronen tot een soort doek geweven kunnen worden.
De lange, doorlopende vezelbundels liggen dan geordend naast elkaar in een bepaald weefpatroon. De vezels hebben een hechtlaag, die is afgestemd voor gebruik in combinatie met bepaalde soorten kunsthars.
De door Harjon Polyester geleverde weefsels laten zich zowel met epoxy-, als met polyester- en vinylesterhars verwerken.

Voor verdere informatie over de genoemde produkten zie de desbetreffende handleidingen en veiligheidsbladen van deze materialen. Deze kunt u via het contactformulier aanvragen of vinden onder de tab “Handleidingen”.

De in onze dokumentaties – handleidingen – beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.