Heeft u een vraag?

Gratis advies
Voor 15:00 besteld? Morgen in huis! Bestelling op rekening Vanaf €50,- GRATIS verzending Gratis advies!

Home » Schoonmaken van de materialen

Schoonmaken van de materialen

Hier vindt u een beschrijving over het schoonmaken van de materialen en het ontvetten van de te behandelen ondergrond. In deze beschrijving geven wij u advies over de eventueel te gebruiken producten. Deze producten kunt u o.a. via deze webwinkel bestellen.

Tijdens en na het werken met polyester- en epoxyharsen, DD-lakken enz. kunt u uw gereedschappen zoals kwasten, rollers, spatels e.d. reinigen met Aceton of Methyleenchloride voor hergebruik.

Kwasten en rollers legt u in een bakje of emmer met aceton of methyleenchloride en dept zo de hars eruit. Uiteraard zijn er ook de goedkope wegwerpkwasten en rollers die u misschien niet wilt reinigen, maar gewoon wilt weggooien.

Als de Aceton of Methyleenchloride verdampt kan er nog hars aan de roller of kwast blijven zitten die nog steeds gedeeltelijk kan uitharden. Daarom de roller goed afspoelen met de Aceton of Methyleen en er voor zorgen dat er geen harsrestanten blijven zitten.

Gemorste hars kunt u reinigen met een stuk poetspapier en een kleine dosis Aceton of Methyleenchloride.

Ondergronden waarop u wilt gaan werken met bijvoorbeeld polyester, epoxy of een lak kunt u ontvetten met Aceton of Methyleenchloride.

LET OP: Aceton is zeer brandbaar!

Voor verdere informatie over de genoemde producten zie de desbetreffende handleidingen en veiligheidsbladen van deze materialen. Deze kunt u via het contactformulier aanvragen of vinden onder de tab “Handleidingen”.

De in onze documentaties – handleidingen – beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde producten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde product voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.