Heeft u een vraag?

Gratis advies
Voor 15:00 besteld? Morgen in huis! Bestelling op rekening Vanaf €50,- GRATIS verzending Gratis advies!

Home » Reparatie camper/caravan dak

Reparatie camper/caravan dak

Hier vindt u een beschrijving over het repareren van een camper/caravan dak. In deze beschrijving geven wij u advies over de eventueel te gebruiken producten. Deze producten kunt u o.a. via deze webwinkel bestellen.

Indien het dak van uw huidige camper of caravan is gescheurd of craquelé vertoond is enkel lakken meestal niet voldoende en zeker niet op de lange termijn. Voor een duurzame en waterdichte reparatie is een behandeling met een glasbewapening in combinatie met een polyester- of epoxyhars en afgecoat met een topcoathars noodzakelijk.

Er zijn twee opties om uw dak te repareren: met een polyesterhars of met een epoxyhars.

Hier nog even de verschillen op een rijtje:
Voordelen epoxyhars:
  • Heeft geen of nauwelijks een geur
  • Van nature een goede hechting op de meeste ondergronden
  • Wordt altijd verwerkt met glas(roving)weefsels en geeft hierdoor een gladder uiterlijk
Voordelen polyesterhars:
  • Polyesterharsen zijn over het algemeen goedkoper dan epoxyharsen

Reparatie met polyesterhars:

Schuur de scheuren in het dak schuin uit (met de hand met schuurpapier met een grove korrel of met een schuurmachine). Het geheel wordt opgevuld met 1 of meerdere lagen glasmat in combinatie met een polyesterhars. Als laatste laag een topcoat polyesterhars, eventueel ingekleurd met een polyester pigmentpasta.

Voor verdere informatie over de genoemde producten zie de desbetreffende handleidingen en veiligheidsbladen van deze materialen. Deze kunt u via het contactformulier aanvragen of vinden onder de tab “Handleidingen”.  
 
De in onze documentaties – handleidingen – beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde producten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde product voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.