Heeft u een vraag?

Gratis advies
Voor 15:00 besteld? Morgen in huis! Bestelling op rekening Vanaf €50,- GRATIS verzending Gratis advies!

Home » Polyester reparatie grote beschadigingen

Polyester reparatie grote beschadigingen

Hier vindt u een beschrijving van een polyester reparatie. In deze beschrijving geven wij u advies over de eventueel te gebruiken producten. Deze producten kunt u o.a. via deze webwinkel bestellen.

Het repareren van een gat of een flinke beschadiging in een polyesterproduct.
 • Zorg dat u in een goed geventileerde ruimte werkt, of gebruik geschikte beschermingsmiddelen.
  • Begin met het te repareren stuk vrij te maken van eerdere reparaties en/of beschadigingen en schuur of slijp de randen tabs naar binnen af. Het oppervlak opruwen met ruw schuurpapier. Daarna schoonmaken met aceton of methyleenchloride (eventueel aan beide kanten). Indien mogelijk eerst de binnenkant repareren en daarna de buitenkant. (Mocht u er van binnen niet bij kunnen, volg dan de methode voor werken vanaf de buitenkant).
  • Plak een stuk karton aan de buitenzijde met een stuk folie erop tegen de hechting. Breng een laag gelcoat met ca. 2% harder aan (eventueel op kleur gemaakt) en laat deze uitharden.
  • Knip of scheur de glasmat op maat. Meestal worden de glasmatten a 300 of 450 gram gebruikt. Polyesterhars met ca. 2% harder aanmaken volgens de uithardingstabel. Breng een laagje aangemaakte polyesterhars aan op de uitgeharde gelcoat en leg hierin de op maat gemaakte glasmat. Tamponeer de mat verder met polyesterhars. De natte laag narollen met een schone ontluchtingsroller om de luchtbelletjes eruit te halen.
  • Breng zoveel lagen glasmat aan als nodig en herhaal bovenstaand proces. Eventueel kunnen de lagen nat op elkaar gelegd worden (nat-op-nat). Wel iedere laag goed tamponeren en ontluchten.
  • Na het aanbrengen van de laatste laag het geheel laten uitharden en gladschuren of breng een topcoat aan om de reparatie ook aan de binnenkant waterdicht te maken.
 • Indien u enkel vanaf de buitenkant kunt werken dan kunt u als ondergrond een kartonnen malletje maken en deze dan bedekken met folie.
  • Knip of scheur de glasmat op maat. Meestal worden de glasmatten a 300 of 450 gram gebruikt. Polyesterhars met ca. 2% harder aanmaken volgens de uithardingstabel. Breng een laagje aangemaakte polyesterhars aan op de kartonnen mal en leg hierin de op maat gemaakte glasmat. Tamponeer de mat verder met polyesterhars. De natte laag narollen met een schone ontluchtingsroller om de luchtbelletjes eruit te halen.
  • Breng zoveel lagen glasmat aan als nodig en herhaal bovenstaand proces. Eventueel kunnen de lagen nat op elkaar gelegd worden (nat-op-nat). Wel iedere laag goed tamponeren en ontluchten.
  • Na het aanbrengen van de laatste laag het geheel laten uitharden en daarna een topcoat met ca. 2% harder aanbrengen (eventueel op kleur gemaakt) om de reparatie waterdicht te maken.
  • Het geheel kan eventueel ook afgelakt worden met een 2 componenten D.D.-Lak (wel de topcoat eerst goed schuren). Deze lak is leverbaar in diverse kleuren (ook RAL kleuren).

Voor verdere informatie over de genoemde producten zie de desbetreffende handleidingen en veiligheidsbladen van deze materialen. Deze kunt u via het contactformulier aanvragen of vinden onder de tab “Handleidingen”.

De in onze documentaties – handleidingen – beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde producten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde product voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.