Heeft u een vraag?

Gratis advies
Voor 15:00 besteld? Morgen in huis! Bestelling op rekening Vanaf €50,- GRATIS verzending Gratis advies!

Home » Kozijnen repareren

Kozijnen repareren

Hier vindt u een beschrijving van het repareren van houten kozijnen. In deze beschrijving geven wij u advies over de eventueel te gebruiken producten. Deze producten kunt u o.a. via deze webwinkel bestellen.  

Epoxyharsen zijn uitstekend geschikt om rotte houten kozijnen te repareren. Op deze wijze bespaart u de hoge kosten van een nieuw kozijn.

HET STAPPENPLAN

  1. Als eerste dient al het rotte hout verwijderd te worden. Dit kan geschieden met een beitel of een zaag.
  2. De ontstane gaten zo goed mogelijk stofvrij en schoon maken.
  3. Al het blanke hout impregneren met epoxy-injectiehars nr. 43
  4. Holle, horizontale delen opvullen met ons epoxyhars systeem LE1050 ingedikt met een vulstof zoals microballoons of microdol.
  5. Een passtuk zagen van hout en deze insmeren met de niet ingedikte epoxyhars.
  6. Het passtuk op de juiste plek vastzetten met onze TEC 7 lijm.
  7. De naden opvullen met de ingedikte epoxyhars (punt 4).
  8. Alles glad plamuren met epoxyplamuur.
  9. Het geheel schuren, ontvetten met aceton of methyleenchloride en aflakken met bijvoorbeeld onze 2-komponenten DD-Lak.\

DE WERKZAAMHEDEN
We beginnen met het verwijderen van al het rotte hout. Zorg ervoor dat alles goed is weggehaald en ga door tot het “verse” hout. Dit kan met een hamer, beitel of zaag gebeuren.

Maak het geheel goed stofvrij met bijvoorbeeld een stofzuiger. Hierna wordt al het overgebleven hout goed geïmpregneerd met de epoxy-injectiehars. Alle gaten opvullen met de epoxyhars universeel met verharder LE1050 ingedikt met een vulstof zoals microballons of microdol.

Het passtuk op maat zagen. Deze niet de krap maken, want er moet wat ruimte overblijven om het stuk vast te kunnen zetten met de TEC 7 lijm. Het passtuk goed insmeren met de niet ingedikte epoxyhars met verharder LE1050. Doe dit 2 keer en smeer vooral de kopse kanten extra in. Breng de TEC 7 lijm aan op het passtuk en breng deze in de juiste positie. In de overgebleven kieren brengen we de ingedikte epoxyhars aan (of de kant en klare epoxylijm nr. 39).

Nadat alles goed vastzit en uitgehard is kunt u het geheel strak gaan plamuren. Hierna schuren, ontvetten en aflakken.

Voor verdere informatie over de genoemde producten zie de desbetreffende handleidingen en veiligheidsbladen van deze materialen. Deze kunt u via het contactformulier aanvragen of vinden onder de tab “Handleidingen”.  

De in onze documentaties – handleidingen – beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde producten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde product voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.