Heeft u een vraag?

Gratis advies
Voor 15:00 besteld? Morgen in huis! Bestelling op rekening Vanaf €50,- GRATIS verzending Gratis advies!

Home » Hoe bescherm ik mijn boot onder water?

Hoe bescherm ik mijn boot onder water?

Hier vindt u een beschrijving over het beschermen van uw boot. In deze beschrijving geven wij u advies over de eventueel te gebruiken producten. Deze producten kunt u o.a. via deze webwinkel bestellen.

Uw polyester, epoxy, stalen of houten boot kunt u onder de waterlijn beschermen met de twee componenten IJmopox HB Coating 37/OC. Deze is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en grijs. Met dit product kan roestvorming van staal worden voorkomen, het rottingsproces van hout worden uitgeschakeld en het osmose proces van polyester worden tegengegaan. Een stalen boot dient eerst voorbehandeld te worden met de ZF Primer 25 (zie: staalbehandelingen boten).

Wij raden een mengverhouding van 83 gewichtsdelen basiscomponent en 17 gewichtsdelen verharder of 75 volumedelen basiscomponent en 25 volumedelen verharder aan.

De coating kan aangebracht worden met een kwast of een roller. Eventueel verdunnen met de IJmopox epoxyverdunner 37/V. IJmopox HB Coating is indien gewenst overschilderbaar met onze Antifouling Scirocco.

Voor verdere informatie over de genoemde producten zie de desbetreffende handleidingen en veiligheidsbladen van deze materialen. Deze kunt u via het contactformulier aanvragen of vinden onder de tab “Handleidingen”.  

De in onze documentaties – handleidingen – beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde producten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde product voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.