Heeft u een vraag?

Gratis advies
Voor 15:00 besteld? Morgen in huis! Bestelling op rekening Vanaf €50,- GRATIS verzending Gratis advies!

Home » Het maken van gietstukken

Het maken van gietstukken

In deze beschrijving geven wij u advies over de eventueel te gebruiken producten voor het maken van gietstukken. Deze producten kunt u o.a. via deze webwinkel bestellen.

Voor het maken van massieve gietstukken zijn een aantal producten beschikbaar. De meest gebruikte is de glasheldere polyester Giethars 330 PA.  Deze giethars kan o.a. gebruikt worden voor biologische en andere insluitingen, tafelbladen, decoratieve gietstukken, dienbladen, sieraden, naambordjes, onderzetters, kaarsenhouders, lampenvoeten enz. enz.

  1. Giethars 330 PA is een voorversneld harstype met hele speciale eigenschappen; een optimale helderheid, een zeer gunstig temperatuurverloop, weinig krimp en een goede UV-bestendigheid. De giethars wordt voor gebruik gemengd met 0,4 tot 1% verharder M.E.K. peroxyde 109. De geltijd is bij 23 C. ca. 20-26 minuten. De dikte die in 1 keer gegoten kan worden is afhankelijk van de temperatuur, de hoeveelheid toegevoegde harder en de mogelijkheid van koeling van het gietstuk. Let op dat de temperatuur erg hoog kan oplopen. Polyester pigmenten (kleurstoffen) kunnen toegevoegd worden.

    Een ander product is de Polyurethaan-Giethars 55/MC 10. Dit is een twee componenten giethars voor het maken van gietmodellen voor o.a. elektronica, hobby en modelbouw. Het product is snelhardend, dun vloeibaar en heeft weinig krimp. De giethars is niet helder en heeft een beigeachtige kleur.

  2. Gietstukken kunnen alweer gauw uit de mal gehaald worden: een gietstuk van 2 millimeter dikte kan na ca. 20 minuten uit de mal gehaald worden. Deze stukken zijn zeer stevig en niet broos. Als mal kan heel goed siliconenrubber gebruikt worden, omdat deze giethars het rubber nauwelijks of niet aantast. Na uitharding kan de giethars eventueel geverfd worden. De mengverhouding is 100:100  gewichtsdelen.

    Verder kan ons Epoxysysteem E3010-LE1050 ook gebruikt worden voor gietstukken.  Vaak gaat dit in combinatie met een vulstof zoals Microdol A325 om een te hoge warmteontwikkeling te voorkomen. Het is een goed vloeibaar, oplosmiddelvrij systeem met een korte geltijd (wanneer het produkt gaat geleren), snelle doorharding en een glad en kleefvrij oppervlak. De hars is transparant en gelig van kleur.

  3. Epoxysysteem E3010-LE1050 is een universeel epoxyhars systeem wat ook heel goed gebruikt kan worden voor gietstukken. Aan dit systeem kan ook een epoxy pigmentpasta (kleurstof) toegevoegd worden.  De mengverhouding is 100:50 gewichtsdelen.

    Verder kan ons Epoxysysteem E3020-LE1070 gebruikt worden voor het maken van glasheldere gietstukken. Een à twee componenten, oplosmiddelvrij en glashelder epoxysysteem met een hoge chemische resistentie. Hoge transparantie, helderheid en krasvastheid.

  4. Het systeem bevat een UV stabilisator, zodat uw product beschermt is tegen UV licht. Het systeem is geschikt voor het o.a. gieten van met name transparante en chemisch resistente producten zoals led verlichting, tafelbladen, keukenbladen, badkamerartikelen enz. De mengverhouding is 100:60 gewichtsdelen.

Voor verdere informatie over de genoemde producten zie de desbetreffende handleidingen en veiligheidsbladen van deze materialen. Deze kunt u via het contactformulier aanvragen of vinden onder de tab “Handleidingen”.  

De in onze documentaties – handleidingen – beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde producten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde product voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.