Heeft u een vraag?

Gratis advies
Voor 15:00 besteld? Morgen in huis! Bestelling op rekening Vanaf €50,- GRATIS verzending Gratis advies!

Home » Epoxy resin art

Epoxy resin art

Dit pakket bevat de volgende produkten:

  • 450 Gram resin art epoxy cast glashelder (een niet vergelende, glasheldere epoxyhars)
  • 5 houten mengspatels
  •  6 mengbekers 350 ml
  • 1 paar latex handschoenen
  • 6 stuks poeder pigmenten

Nog nodig:

  • gasbrander
  • Canvas / plaat
  • Waterpas

Voorbereiding:

Trek voor de bescherming van uw handen eerst uw handschoentjes aan. Werk altijd zo schoon mogelijk.

Kies een gewenste ondergrond, bijvoorbeeld canvas, plaat hout, dienblad, enz. Bedek de ondergrond met folie, afdekzeil o.i.d. De spetters kunt u dan gemakkelijk schoonmaken en het kunstwerk laat eenvoudiger los van de ondergrond.
Let erop dat canvas door het gewicht van de hars wat kan doorzakken dus ondersteun het geheel. Zorg dat kunstwerk waterpas staat, zodat de epoxy niet naar 1 kant vloeit.

Het mengen en gieten van de epoxyhars:

De mengverhouding van de epoxyhars is 300 gram epoxyhars met 150 gram verharder.
Meng de epoxyhars en de verharder bij elkaar in een emmer of mengbeker. Roer het geheel in een paar minuten dezelfde kant op, zodat u zo min mogelijk luchtbellen krijgt in de epoxy.
Bij 23 Graden Celcius is de verwerkingstijd ca. 75 minuten.
Vul de kleinere mengbekers met de gemengde epoxy giethars in een door u gewenste hoeveelheid. Voeg vervolgens wat pigmentpoeder toe aan de bekers en roer goed door. Een half zakje poeder is meestal al voldoende om 1 beker te kleuren. Vaak krijgt u met minder al een goed resultaat.

Na het kleuren van de epoxy kunt u deze gaan verwerken. Meestal begint u met de donkerste kleur en daarna werkt u steeds lichter. De hars kan indien gewenst met een spatel worden aangebracht en/of verdeeld. Het kunstwerk kan nog wat worden bewogen om de harsen door elkaar te laten overvloeien. Dit geeft vaak een schitterend effect. De manier van verwerking kunt u uiteraard volledig zelf bepalen. U kunt dus de mengbekers afzonderlijk op het kunstwerk gieten, maar ook weer allemaal bij elkaar in 1 beker doen en zonder te roeren weer gieten.
Als u klaar bent kunt u met een gasbrander de luchtbelletjes uit de hars halen. Dit kan direct na het verwerken gebeuren.

Mocht u toch nog luchtbelletjes zien of andere onregelmatigheden dan kunt u heel voorzichtig de gasbrander er nog even ophouden.