Heeft u een vraag?

Gratis advies
Voor 15:00 besteld? Morgen in huis! Bestelling op rekening Vanaf €50,- GRATIS verzending Gratis advies!

Home » Een voorwerp bekleden met polyester

Een voorwerp bekleden met polyester

Hier vindt u een beschrijving over het bekleden van een voorwerp met polyesterhars. In deze beschrijving geven wij u advies over de eventueel te gebruiken producten. Deze producten kunt u o.a. via deze webwinkel bestellen.

  1. De hechting van polyesterhars is op de meeste ondergronden zeer matig. Daarom gebruikt men meestal eerst een Hechtprimer 318 PU (ca. 200 gram/m2 per laag).
  2. Daarna een laagje polyesterhars aangemaakt met de verharder M.E.K peroxyde 109 (ca. 2 %) aanbrengen.
  3. U legt dan in de natte hars een laag glasmat of een ander bewapeningsmateriaal zoals glasweefsel of rovingweefsel.
  4. De glasmat impregneren met de polyesterhars aangemaakt met de verharder, totdat de bewapening geen witte plekken meer vertoont. Dit kan door tamponeren met een kwast of met een roller zoals een nylonroller of een mohairroller. Daarna de mat ontluchten met een ontluchtingsroller.
  5. Breng zoveel lagen glasmat aan als gewenst en verzadig deze allemaal met de polyesterhars. Ieder laag ontluchten met een ontluchtingsroller
  6. Na uitharding de ondergrond grof opschuren en eventueel coaten met een polyester Topcoathars of de FLEXICOAT Polyesterlak. Beide kunnen eventueel gekleurd worden met een polyester pigmentpasta. De polyesterlaag is nu pas bestand tegen vocht e.d.
  7. Een andere optie is de laatste laag uitgeharde glasmat gladschuren, plamuren met een polyesterplamuur  en aflakken met een 2 componenten DD lak. Deze zijn leverbaar in alle RAL kleuren.

Wat heeft u nodig:

HARS:
.    Hechtprimer 318 PU
·    Polyesterhars 300 PA Lamineerhars of FLEXICOAT BS 15 PA Lamineerhars
·    M.E.K. Peroxyde 109 Verharder voor de polyesterhars

BEWAPENING:
·    Glasmat of Glas(roving)weefsel

AFWERKING:
·    Topcoat Polyesterhars 305/1PA of FLEXICOAT BS 10 PA Polyesterlak
.    M.E.K. Peroxyde 109 Verharder voor de topcoat
.    Polyester pigmentpasta (eventueel)
.    Polyester Plamuur inclusief verharder
.    DD lak

VERWERKINGSMATERIALEN:
.    Bekers/Emmers voor het afmeten en mengen
·    Kwasten en/of rollers voor het aanbrengen
.    Ontluchtingsroller voor de luchtbellen
.    Plamuurmessen voor de polyester plamuur
·    Aceton of methyleenchloride voor het schoonmaken

Voor verdere informatie over de genoemde producten zie de desbetreffende handleidingen en veiligheidsbladen van deze materialen. Deze kunt u via het contactformulier aanvragen of vinden onder de tab “Handleidingen”.  
 
De in onze documentaties – handleidingen – beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde producten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde product voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.