Heeft u een vraag?

Gratis advies
Voor 15:00 besteld? Morgen in huis! Bestelling op rekening Vanaf €50,- GRATIS verzending Gratis advies!

Home » Een voorwerp bekleden met epoxy

Een voorwerp bekleden met epoxy

Hier vindt u een beschrijving over het bekleden van een voorwerp met epoxyhars. In deze beschrijving geven wij u advies over de eventueel te gebruiken producten. Deze producten kunt u o.a. via deze webwinkel bestellen.

  1. De hechting van epoxyhars is op de meeste ondergronden goed. U hoeft dan ook geen Hechtprimer aan te brengen.
  2. Daarna een laagje epoxyhars aangemaakt met de epoxyverharder aanbrengen volgens de juiste mengverhouding.
  3. U legt dan in de natte hars een laag glasweefsel of een ander bewapeningsmateriaal zoals rovingweefsel, koolstof, aramide e.d Glasmat wordt zelden of nooit gebruikt, daar het bindmiddel in de mat niet oplost in de epoxyhars.
  4. Het glasweefsel impregneren met de epoxy aangemaakt met de verharder, totdat de bewapening geen witte plekken meer vertoont. Dit kan door tamponeren met een kwast of met een roller zoals een nylonroller of een mohairroller. Daarna het weefsel ontluchten met een ontluchtingsroller.
  5. Breng zoveel lagen glasweefsel aan als gewenst en verzadig deze allemaal met de epoxyhars. Iedere laag ontluchten met een ontluchtingsroller.
  6. Na uitharding de ondergrond grof opschuren en eventueel coaten met een ingedikte epoxyhars Deze kan eventueel gekleurd worden met een epoxy pigmentpasta.
  7. Een andere optie is de laatste laag uitgeharde glasweefsel gladschuren, plamuren met een epoxyplamuur en aflakken met een 2 componenten DD lak. Deze zijn leverbaar in alle RAL kleuren.

Wat heeft u nodig om een product te bekleden met epoxy:

HARS:
.    Epoxyhars met verharder

BEWAPENING:
·    Glasweefsel of Rovingweefsel

AFWERKING:
.    Epoxyhars met verharder ingedikt met een vulstof
.    Epoxy pigmentpasta (eventueel)
.    Polyester Plamuur Inlusief verharder
.    DD lak

VERWERKINGSMATERIALEN:
.    Bekers/Emmers voor het afmeten en mengen
·    Kwasten en/of rollers voor het aanbrengen
.    Ontluchtingsroller voor de luchtbellen
.    Plamuurmessen voor de epoxy plamuur
·    Aceton of methyleenchloride voor het schoonmaken

Voor verdere informatie over de genoemde producten zie de desbetreffende handleidingen en veiligheidsbladen van deze materialen. Deze kunt u via het contactformulier aanvragen of vinden onder de tab “Handleidingen”. 

De in onze documentaties – handleidingen – beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde producten. De afnemer zal door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde product voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.