Heeft u een vraag?

Gratis advies
Voor 15:00 besteld? Morgen in huis! Bestelling op rekening Vanaf €50,- GRATIS verzending Gratis advies!

Home » Beschadigingen in de gelcoatlaag

Beschadigingen in de gelcoatlaag

Hier vindt u een beschrijving van het repareren van beschadigingen in de Gelcoatlaag. In deze beschrijving geven wij u advies over de eventueel te gebruiken producten. Deze producten kunt u o.a. via deze webwinkel bestellen.

Bij een kleine kras of beschadiging:

De kras of beschadiging eruit schuren door te beginnen met korrel 320-500 en te eindigen met korrel 600 en daarna polijsten met ons Commandant polijstmiddel. Eventueel nog napoetsen met een wax voor een optimale glans.
Voor het schuren kunt u het beste en schuurkurk gebruiken.
Zorg er wel voor dat u niet te diep (door de gelcoat heen) schuurt.

Een diepe kras of beschadiging:

Diepere krassen of beschadigingen een beetje uitslijpen als ze te smal zijn en daarna goed schuren. Bredere krassen kunt u gewoon alleen opschuren. De krassen opvullen met onze voorversnelde Poltix Gelcoatplamuur 341. Deze plamuur heeft een geringe krimp en is zeer goed schuurbaar. De Gelcoatplamuur gebruiken met de M.E.K Peroxyde 109 (2%).
De Gelcoatplamuur kan met een polyester pigmentpasta ingekleurd worden.
Na uitharding glad schuren en eventueel polijsten, zoals bij een kleine kras.

Een doffe gelcoat:

Polijsten met een polijstpasta.
Eventueel een klein laagje van de gelcoat afschuren met fijn schuurpapier in combinatie met een schuurkurk en daarna polijsten.
Zorg er wederom voor dat u niet te diep (door de gelcoat heen) schuurt.

Tips:

De polyester pigmenten kunnen ook onderling met elkaar gemengd worden zodat u een enorme variatie aan kleuren kunt verkrijgen.

Indien u de gelcoatlaag er toch teveel heeft afgeschuurd dient u een nieuwe laag aan te brengen. In dit geval geen gelcoat polyesterhars, maar een topcoat polyesterhars 305/1PA. Ook deze kan ingekleurd worden met een polyester pigmentpasta of standaard in de kleur “wit” besteld worden. Deze hars gebruiken met de M.E.K Peroxyde 109 (2%).
 
Voor verdere informatie over de genoemde producten zie de desbetreffende handleidingen en veiligheidsbladen van deze materialen. Deze kunt u via het contactformulier aanvragen of vinden onder de tab “Handleidingen”.
 
De in onze documentaties – handleidingen – beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde producten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde product voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.