Heeft u een vraag?

Gratis advies
Voor 15:00 besteld? Morgen in huis! Bestelling op rekening Vanaf €50,- GRATIS verzending Gratis advies!

Home » Aquaria en Terraria met Epoxyhars

Aquaria en Terraria met Epoxyhars

Hier vindt u een beschrijving van het bewerken van uw aquaria en/of terraria met epoxy & epoxyhars . In deze beschrijving geven wij u advies over de eventueel te gebruiken produkten. Deze produkten kunt u o.a. via deze webwinkel bestellen.  

Epoxyhars wordt steeds meer door aquaria en terraria bezitters gebruikt. Het is geschikt om bakken en achterwanden waterdicht en onderhoudsvrij te maken. Het beschermt uw wanden tegen beschadigingen van stenen, tegen algeneters e.d.
Na een geschikte volledige uitharding (zie Polyester/Epoxy met levensmiddelen, dieren enz.) is epoxyhars niet meer giftig en veilig voor mens, dier en plant.

Met 1.5 kg epoxyhars+verharder systeem LE 1050 kunt u ca. 6 m2 achterwand behandelen. Aangeraden wordt om minimaal 2 keer te coaten. De epoxyhars hardt transparant uit. De epoxyhars kan ook op kleur gebracht worden door deze te mengen met een epoxy pigmentpasta. Een andere mogelijkheid is het meemengen van bijvoorbeeld wat tegellijm of cocopeat (100% zuivere, gecomposteerde kokosnootvezels) om de gewenste kleur te verkrijgen. Alle extra materialen die aan de epoxyhars toegevoegd kunnen worden dienen volkomen droog te zijn.

Indien u gebruik maakt van overhangende rotsen of grote stenen dan kunt u deze eventueel verstevigen met een glas(roving)weefsel in combinatie met de epoxyhars+verharder.

Naast de epoxyhars hebben wij ook onze TEC 7 lijm/kit in ons assortiment. Een niet giftig product dat zelfs onder water aangracht kan worden en uithardt, bijvoorbeeld in het geval van glasbreuk.

Tip: een “glimmende” achterwand is onderwater nauwelijks zichtbaar, maar kan wel heel goed gebruikt worden in een terrarium.

Voor verdere informatie over de genoemde produkten zie de desbetreffende handleidingen en veiligheidsbladen van deze materialen. Deze kunt u via het contactformulier aanvragen of vinden onder de tab “Handleidingen”.  

De in onze dokumentaties – handleidingen – beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.